MELCHIOR DE LUCIA Z

Mylord Carthago combined with the great Cassini lineage!
Bekijk de volledige collectie van FOAL AUCTION 111 - 27 JULY 2024

OVER

Melchior de Lucia is een prachtig hengstenveulen met heel veel uitstraling.

De vader van deze zwarte parel is niemand minder dan Mylord Carthago.
Tijdens zijn sportcarrière behaalde Mylord de grootste successen onder het zadel van Penelope Leprovost. Nu later in de fokkerij blijkt hij zijn fantastische genen en kwaliteit meer dan door te geven aan zijn kinderen. Met al 46 goedgekeurde zonen en 61 paarden op het 1m60 niveau of hoger (5 x 1m65 en 5 x 1m70) staat deze hengst al 4 jaar in de top 5 van de WBFSH Sire ranking voor springpaarden.

Langs moederszijde stamt Melchior af van de stammerrie Wisma, zij is de moeder van Cassini I, Cassini II, Clarimo,…
Zij werd aangepaard met Esteban XX voor het bloed en dan verder met Quantum en Cornet Obolensky om zo via Mylord bij deze knappe Melchior de Lucia te komen.

De dochters uit Quantina LVB (2de moeder : merrie van Quantum)  werden allen ingezet in de fokkerij, dit is nog een relatief jonge stam maar met al enkele veelbelovende jonge paarden. Haar 2 oudste zonen zijn jammer genoeg overleden in de opfok.

Melchior is het eerste veulen uit de vierjarige Clarima vd Holsteinerhoeve, deze merrie liet als 2 jarige hele mooie dingen zien bij het vrijspringen en is tevens RX volledig goedgekeurd. Afgelopen winter is zij zadelmak gemaakt om na haar volgende veulen haar sportcarrière te starten.

Kortom Melchior de Lucia heeft alles mee om later te gaan schitteren in de ring en misschien zelf in de dekdienst met zijn fantastische genen. Alsook zou hij door zijn zachte karakter, makkelijke galop en prachtig modern type zeker niet misstaan als hunter.

 

INFORMATIE

Geboortedatum 21-05-2024
  Normale dracht
Geslacht Hengst
Kleur Zwart bruin
Studbook Zangersheide
Instelprijs € 5.000,00
BTW 21.00%

Voorwaarden

PEDIGREE

Bekijk pedigree
Mylord Carthago
Carthago Z
Capitol I
Perra
Fragance de Chalus
Jalisco B
Nifrane
Clarima vd Holsteinerhoeve Z
Cornet Obolensky
Clinton
Rabanna van Costersveld
Quantina LVB
Quantum
Prisma II

DEEL VIA

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie